EuroLEGIS

Legislatia Romaniei si a Uniunii Europene actualizate la zi!

Contact: mail - [email protected];
telefon - 0744 624 087        

In aplicatia iLEGIS, Jurisprudenta este prezentata pe 5 planuri:

1. Jurisprudenta prelucrata si relationata cu legislatia curenta;

2. Jurisprudenta Curtii Europene Pentru Drepturile Omului;

3. Practica Judiciara;

4. EuroJurisprudenta - modulul de Jurisprudenta a Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene;

5. Modulul UNIVERSUL JURIDIC


1. JURISPRUDENTA - actualmente peste 270.000 spete
Permite consultarea, gestionarea si actualizarea deciziilor emise de instantele de judecata competente (Curtile de apel din tara, Inalta Curte de Casatie si Justitie, tribunale, etc), grupate pe tematici si subtematici si consultarea, in mod direct a actelor normative care sunt mentionate intr-o speta. UNIC PE PIATA DE SOFT LEGISLATIV - In cadrul acestui modul se gasesc si cateva sute de solutii fiscale ale ANAF, deosebit de importante pentru rezolvarea situatiilor fiscale insuficient reglementate legal.

2. Jurisprudenta Curtii Europene Pentru Drepturile Omului - Modul care cumuleaza jurisprudenta care vizeaza cetateni ai altor state care s-au adresat Curtii de la Strasbourg in toate situatiile in care s-au adus atingeri drepturilor omului, asa cum au fost acestea consacrate prin Conventia europeana a drepturilor omului, foarte utlizat la momentul actual.

3. Practica Judiciara - impreuna cu modulul de JURISPRUDENTA constituie un instrument foarte pretios pentru juristii din toate institutiile si companiile romanesti care doresc sa studieze orientarea instantelor romanesti pe anumite probleme de drept si ofera peste 16.000.000 de spete ale tuturor instantelor din Romania in format de dosar, cu criterii de cautare care permit gasirea solutiei celei mai potrivite data intr-un litigiu, indiferent de domeniu.

4. EuroJurisprudenta - Ca noutate existentape piata, modulul de Jurisprudenta a Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene care functioneaza atat ca aplicatie de sine statatoare cat si ca modul integrat in Legis si Eurolegis, beneficiind de multiple facilitati de cautare, atat în functie de data cauzei cat si de data sesizarii instantei, si de instantele componente:

•Curtea de Justitie
•Tribunalul de Prima Instanta
•Tribunalul Functiei Publice.

In fiecare tip de act exista legatura cu reglementarea Europeana pe care se judeca cauza, precum si tematica la care este încadrata speta respectiva.

Invers in Eurolegis exista jurisprudenta aferenta legislatiei europene.

Modulul reprezinta un veritabil instrument de lucru pentru toti practicienii dreptului, în contextul in care se recunoaste prevalenta dreptului comunitar asupra dreptului intern oferind modul de rezolvare a cauzelor pe diverse problematici :

•actiuni introduse de statele membre împotriva Comisiei;
•actiuni directe introduse de persoane fizice sau juridice împotriva actelor institutiilor comunitare sau împotriva abtinerii acestor institutii de a actiona.
•actiuni introduse de statele membre împotriva Consiliului cu privire la actele adoptate în domeniul ajutoarelor de stat, la masurile de protectie comerciala si la actele prin care Consiliul exercita competente de executare;
•actiuni prin care se urmareste obtinerea unor despagubiri pentru prejudiciile cauzate de institutiile comunitare sau de functionarii acestora;
•actiuni ce au la baza contracte încheiate de Comunitati, prin care se atribuie in mod expres Tribunalului competenta de judecare;
•actiuni in materia marcilor comunitare;
•recursuri împotriva deciziilor Tribunalului Functiei Publice, limitate la chestiuni de drept.

5. Modulul UNIVERSUL JURIDIC -constituie un important instrument de informare, care aduce raționamentul juridic la un nivel de înțelegere facil, în scopul de a lămuri aspecte legislative și de practică judiciară curentă, din domeniile: Drept civil, Dreptul familiei, Drept penal, Drept international, Dreptul muncii, GDPR, si alre ramuri importante.
Deopotrivă util pentru profesioniștii din sectorul bugetar, cât și pentru cei din mediul privat, modulul UNIVERSUL JURIDIC oferă posibilitatea alegerii unei categorii de articole, aparținând unui anumit domeniu, cum ar fi cel al Dreptului financiar, fiscal și bancar, reușind să vă pună la dispoziție interpretarea corectă a specialiștilor pentru cele mai recente modificări legislative, mai ales în situația în care legiuitorul nu formulează suficient de clar norma juridică. Mai mult, către comentariile din modulul UNIVERSUL JURIDIC, se realizează legături din actele oficiale, la nivel de articol.

În cadrul modulului, veți regăsi o abordare foarte explicită asupra problemei aplicării cotei reduse de 5% a T.V.A. în cazul vânzării de locuințe sau asupra măsurilor fiscal-bugetare referitoare la indemnizațiile personalului plătit din fondurile publice, indemnizația de vacanță, indemnizația de merit pentru anumite categorii profesionale, pensiile de serviciu, scutirile de impozite pentru anumite categorii de activități etc.

Cele mai recente articole, publicate în anul curent, integrate în modulul UNIVERSUL JURIDIC, lămuresc aspecte de actualitate din materia executării silite a societăților în insolvență, regimul sumelor plătite la fondurile de pensii facultative, premise și accepțiuni din domeniul criptomonedelor etc.

Înțelegerea și asimilarea corecta a legislaței în vigoare, constituie piloni esențiali în respectarea acesteia, prin urmare, în modulul UNIVERSUL JURIDIC, aveți posibilitatea de a consulta direct și baza legală care este invocată în cuprinsul studiului respectiv.