EuroLEGIS

Legislatia Romaniei si a Uniunii Europene actualizate la zi!

Contact: mail - [email protected];
telefon - 0744 624 087       



iLEGIS

Module incluse in aplicatie:

ACTE OFICIALE - LEGISLATIA ROMANIEI - acces la peste 263.000 de acte normative, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei partea I, si partea I bis., incluzand de asemenea si versiunile consolidate ale actelor normative care au suferit modificari, precum si Norme de aplicare integrate direct in textul legilor actualizate, simplificand astfel, prind deschiderea unui document, activitatea utilizatorului.

CORESPONDENTA CODURI
Modulul de Corespondenta coduri este cel mai util instrument pentru toti practicienii dreptului fie ei judecatori, procurori, chiar si consilieri juridici, in conditiile actuale cand toate codurile din legislatia romaneasca au fost inlocuite, aparand institutii si terminologie noua de specialitate, iar pe rolul instantelor de judecata inca sunt si vor mai fi dosare deschise pe vechile Coduri penal, civil si, implicit, procedurile corelative lor.

PRACTICA JUDICIARA impreuna cu modulul de JURISPRUDENTA constituie un instrument foarte pretios pentru juristii din toate institutiile si companiile romanesti care doresc sa studieze orientarea instantelor romanesti pe anumite probleme de drept si ofera peste 16.000.000 de spete ale tuturor instantelor din Romania in format de dosar, cu criterii de cautare care permit gasirea solutiei celei mai potrivite data intr-un litigiu, indiferent de domeniu.

JURISPRUDENTA - Permite consultarea, gestionarea si actualizarea deciziilor emise de instantele de judecata competente (Curtile de apel din tara, Inalta Curte de Casatie si Justitie, tribunale, etc), grupate pe tematici si subtematici si consultarea, in mod direct a actelor normative care sunt mentionate intr-o speta. UNIC PE PIATA DE SOFT LEGISLATIV - In cadrul acestui modul se gasesc si cateva sute de solutii fiscale ale ANAF, deosebit de importante pentru rezolvarea situatiilor fiscale insuficient reglementate legal.

Jurisprudență Fiscală - Practica dezvoltată la nivelul AJFP județene, în materia soluționării contestațiilor, pe o problematică diversă: taxe, impozite, taxa pe valoare adăugată, accize etc.

Jurisprudență CNSC - Deciziile adoptate de Consiliul Național de Soluționare a contestațiilor, esențiale în formularea unei căi de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică.

JURISPRUDENTA CEDO
Modul care cumuleaza jurisprudenta care vizeaza cetateni ai altor state care s-au adresat Curtii de la Strasbourg in toate situatiile in care s-au adus atingeri drepturilor omului, asa cum au fost acestea consacrate prin Conventia europeana a drepturilor omului, foarte utlizat la momentul actual.

DOCTRINE – constituie module de documentare juridica, o veritabila biblioteca pentru orice practician in drept.
Modulul de Doctrine, realizat de catre specialistii nostri, vine cu expuneri deosebit de interesante din toate ramurile de drept (Drept civil, Deptul de procedura civila, Drept penal, Dreptul de procedura penala, Drept comunitar, Dreptul proprietatii intelectuale, Dreptul concurentei comerciale, Societati comerciale), fiind realizat tot prin compilarea parerilor, opiniilor, teoriilor autorilor celebri din diverse ramuri de drept, unele care nu sunt suficient acoperite legislativ, de exemplu Dreptul de proprietate intelectuala. Dintre autori sunt reprezentate in mare parte toate catedrele de drept ale universitatilor din tara (Francisc Deak, Safta Romano, V. Ciobanu, Ioan Les etc.)

ANALIZA FIRME - Analiză firme reprezintă un ansamblu de module, care va ajuta sa cunoasteti situatia la zi a unei societati, din punct de vedere fiscal si juridic, documentele societatii publicate in Monitorul Oficial Partea a IV-a, date din Buletinul Procedurilor de Insolventa, precum si situatia litigiilor in care aceasta entitate este implicata.

COMENTARII - Modulul contine comentarii extrase din articolele autorilor de drept consacrati, la care sunt atasate note specifice ale Departamentului juridic asupra problemelor de drept retinute spre analiza. Sunt monitorizate principalele publicatii juridice: Revista Dreptul, Pandectele romane, Curierul judiciar, Revista de drept comercial, Revista de drept penal etc.

SINTEZE ECONOMICE - Imaginea modului este similara unui Ghid practic continand ramurile: Cod fiscal, Cod procedura fiscala, Managementul resurelor umane, Societati comerciale cu multiple exemple si aplicatii practice, decizii din jurisprudenta strict pe tematica respectiva, modalitati de stabilire si calcul a impozitelor si taxelor datorate de contribuabili, colectarea creantelor fiscale, solutiile administrative fiscale, modul de selectie si recrutare a personalului unei companii, salarizare, managementul resurselor umane.
Modulul ofera si posibilitatea ca prin linkurile catre legislatia romaneasca, utilizatorul sa consulte, in mod real, si ultima forma actualizata a Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala, cat si a altor acte normative importante in materie fiscala.
MODELE – contine modele tip de contracte, actiuni in justitie, contestatii, plangeri, cereri, reclamatii, procuri, acte notariale etc., peste 800 de elemente, mereu in curs de actualizare.

AUTORIZATII - Modul cu importanta aplicare practica, indicand documentele, etapele si termenele pe care o persoana trebuie sa le aiba in vedere pentru obtinerea unei autorizatii, licente sau eliberarea unui anumit act de catre o institutie.

ACHIZITII PUBLICE – MONITORUL OFICIAL PARTEA A VI-a - Contine anunturile pentru achizitii publice, grupate in functie de tipul achizitiei (de produse, de lucrari, de servicii, de produse si servicii), codul CPV, tipul de anunt (de intentie, de participare, de atribuire), participantii la proceduri.
Toate aceste tipuri de anunturi constituie pentru institutiile si autoritatile publice o piesa obligatorie in dosarul de achizitie publica, fiind dovada sigura ca procedura s-a desfasurat in conditii de legalitate.

CLASIFICARI - Modulul contine Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR), Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala (CAEN), Clasificarea Produselor si Serviciilor asociate Activitatilor, precum si Vocabularul comun privind achizitiile publice - CPV instrumentul de baza utilizat in procedurile desfasurate de institutiile si autoritatile publice in vederea achizitionarii de produse, servicii si lucrari obligatoriu de aplicat de statul roman incepand cu 1 ianuarie 2007.

IINSTRUMENTE DE CAUTARE PENTRU JURISTI:
- DICTIONARE EXPLICATIVE - Dictionar roman, latin, juridic, de drept civil, de drept al muncii, de drept international al afacerilor, bancar si de asigurari, etc.

- DEFINITII SI ABREVIERI - Contine definitiile si abrevierile care se regasesc in legislatia romaneasca, cu posibilitatea cautarii unei expresii in definitii sau in termeni si hiperlink la actul in care a aparut abrevierea sau definitia cautata.

CONTRACTE DE MUNCA (MONITORUL OFICIAL PARTEA A V-a) – Contine contractele colective de munca si actele aditionale, la nivel national, de ramura, unitate, incheiate potrivit Legii nr. 130/1996 SAU Legii nr. 62/2011, aplicabile la momentul actual de catre reprezentantii salariatilor si cei ai conducerii din aceste structuri.

ACTE IN LIMBA ENGLEZA
Modulul contine peste 500 de acte care reprezinta traduceri in limba engleza a celor mai importante acte normative din legislatia romaneasca. Traducerile sunt preluate din editiile bilingve editate de Regia Autonoma Monitorul Oficial.

CALENDAR EVENIMENTE FISCALE
Modul absolut necesar fiecarui tip de persoana fizica sau juridica, indiferent de forma de organizarea a acesteia, care semnaleaza, intocmai ca o agenda, prin pozitionarea pe data din calendar aleasa, declaratiile si formularele obligatorii de depus lunar/trimestrial/semestrial la organele fiscale, eliminand toate inconvenientele care pot surveni ca urmare a depunerii cu intarziere a acestora.

LEGISLATIE UE - Sistem integrat unic de consultare a legislatiei europene -
Aplicatia integreaza atat legislatia primara (tratate etc.) cat si cea secundara (Directive, Regulamente, Recomandari, Rezolutii) extrasa din Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seriile L si C, actualizandu-se zilnic.
Legislatia existenta in aplicatie este clasificata conform Repertoriului legislatiei comunitare. Continutul actelor este tradus in limba romana iar textul poate fi vizualizat si in limba engleza, franceza, germana si italiana.
Legatura directa dintre legislatia romaneasca si legislatia UE se face in ambele sensuri. Se poate pleca din modulul de legislatie europeana prin accesarea butonului tematica similara, din fereastra de selectare tematica sau prin bifarea optiunii acte la care se face referire din legislatia romaneasca.
S-a realizat o corespondenta intre tematicile la care au fost incadrate actele din legislatia europeana cu tematicile la care au fost incadrate actele din legislatia romaneasca.
Totodata, din lista actelor din legislatia europeana selectate sau cautate, se poate face trecerea directa la legislatia romaneasca, prin accesarea butonului legislatie romaneasca.
IMPORTANT! Aplicatia EUROLEGIS furnizeaza utilizatorului o echivalenta intre legislatia europeana si legislatia romaneasca doar in cazul in care aveti sau achizitionati si programul de consultare legislativa LEGIS. In caz contrar, beneficiati doar de consultarea legislatiei europene nu si de facilitatile oferite de legatura directa dintre LEGIS si EUROLEGIS.

EUROJURISPRUDENTA
Ca noutate existenta pe piata, in acest format, modulul de Jurisprudenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene care functioneaza atat ca aplicatie de sine statatoare cat si ca modul integrat in Legis si Eurolegis, beneficiind de multiple facilitati de cautare, atat in functie de data cauzei cat si de data sesizarii instantei, si de instantele componente:
Curtea de Justitie, Tribunalul de Prima Instanta si Tribunalul Functiei Publice.
In fiecare tip de act exista legatura cu reglementarea europeana pe care se judeca cauza, precum si tematica la care este incadrata speta respectiva.
Invers in Eurolegis exista jurisprudenta aferenta legislatiei europene.
Modulul reprezinta un veritabil instrument de lucru pentru toti practicienii dreptului, in contextul in care se recunoaste prevalenta dreptului comunitar asupra dreptului intern oferind modul de rezolvare a cauzelor pe diverse problematici:
• actiuni introduse de statele membre impotriva Comisiei;
• actiuni directe introduse de persoane fizice sau juridice impotriva actelor institutiilor comunitare sau impotriva abtinerii acestor institutii de a actiona.
• recursuri impotriva deciziilor Tribunalului Functiei Publice, limitate la chestiuni de drept etc.